maandag 31 augustus 2009

Kruidvat en Trekpleister (nog) niet overstag...

De mailactie richting het Kruidvat en de Trekpleister loopt gestaag. Maar aan het volgende antwoord is te zien dat onze actie helaas nog weinig indruk maakt:

"hartelijk dank voor uw e-mail.
de kruidnoten stromen ieder jaar rond deze tijd onze winkels in.
kruidnoten zijn echt seizoensartikelen, maar passen qua smaakbeleving ook in het herfstassortiment.wij zien ieder jaar weer, als de scholen beginnen en de zomer ten einde loopt, dat consumenten trek krijgen in kruidnoten. dat is niet anders dan voorgaande jaren."


Het is volgens het Kruidvat en de Trekpleister dus de schuld van De Consument dat de kruidnoten in augustus al in de winkels liggen. De berichtgeving naar aanleiding van de acties van @nonopepernoot beweren echter het tegenovergestelde: 70% van de Nederlanders vindt dat pepernoten te vroeg in de schappen liggen. Dit betekent dus dat een relatief kleine groep mensen ervoor zorgt dat de pepernoten steeds vroeger en vroeger in de winkel liggen...

7 opmerkingen:

  1. maak je eens ergens anders druk om dan om een paar pepernoten...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zag bij Super de Boer ook al een schap vol liggen, de paaseitjes liggen vast ook al klaar om in januari de winkels in te gaan !!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo,

    Ik heb het artikel gelezen over DE PEPERNOTEN!! Schandalig hoe de mensen reageren..

    Heeft kruidvat of trekpleister iemand verplicht het te kopen? NEE!! Dus waarom al dat gezeur.. Wil je het niet kopen laat het dan staan, Er wordt in alle supermarkten OLIEBOLLENMIX verkocht! Mag dat dan ook niet? Want volgens traditie van jullie, word dat alleen met nieuwjaar gegeten, en zo kan ik meer dingen noemen. Wat voor jou traditie is, hoeft voor een ander geen traditie te zijn!

    En als de kinderen zo in de war gaan raken omdat jullie NEPPE sinterklaas er niet is dan is dat jullie eigen schuld, jullie moeten die onschuldige kinderen geen leugens vertellen. Alle ouders zeggen dat ze eerlijk zijn tegen kinderen, niemand accepteerd leugens, maar waarom dit wel dan?!

    Dus even voor de duidelijkheid.. ga je bezig houden met andere nuttige dingen, en maak niet zomaar ergens een probleem van.

    Wil je die pepernoten dan koop je het, wil je het niet dan laat je het staan zoals je niet alles koopt wat in de winkel staat..

    Groetjes N.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Sint komt... maar Sint moet ook wel weer een keertje weg!

    Deze Aktie is opgezet om jaarlijks een extra Sinterklaas journaal te krijgen, waarin wij Sinterklaas Nederland echt zien verlaten. De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) heeft hier vele jaren volop voor gepleit. Ook het Sint Nicolaas Genootschap Nederland heeft de NPS hier al om gevraagd, maar helaas ..... de NPS geeft niet thuis. Tijd dus voor: Ouders, Omas, Opas en ook kinderen! NPS !!! WIJ WILLEN EEN AFSCHEID-SINTERKLAASJOURNAAL VOOR DE UITTOCHT VAN DE SINT! NPS wordt autistisch-vriendelijk en geef onze kinderen ook een afscheidsfeest zodat ze zien dat de SINT ECHT WEG IS!!!!

    http://wegmetsinterklaas.123gastenboek.nl/

    http://wegmetsint.hyves.nl/


    http://www.wegmetsinterklaas.com/
    http://www.wegmetsinterklaas.info
    http://www.wegmetsinterklaas.nu

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zielig, kansloos en typisch nederlands. Veel gezeik en gelul maar er word niks verteld.

    Zoek een nutige actie

    BeantwoordenVerwijderen
  6. deze discussie geeft goed aan hoe het gaat met Nederland.... hoe sip ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Bezigheidstherapie noemen we dat. En iets om te zeuren te hebben. Als je ze niet wilt eten, koop je ze toch ook niet? Wat mij betreft zouden ze het hele jaar in de schappen moeten liggen. Te lekker voor woorden die dingen.

    En doe dan ook maar meteen paaseitjes en "kerstbrood". Lekker hoor, gewoon midden in de winter een paaseitje eten en in de zomer een stukje kerstbrood.

    Ik zie het al helemaal zitten.

    BeantwoordenVerwijderen