vrijdag 21 augustus 2009

Jumbo overstag door actie: pepernoten uit de schappen!

De mailactie van @nonopepernoot is een groot succes! Naar aanleiding van de ruim 80 e-mails die verstuurt zijn, heeft Jumbo besloten de pepernoten uit de schappen te halen. Onderstaande e-mail kreeg @nonopepernoot als reactie op de vele e-mails:

"Hartelijk dank voor uw mail. Om te beginnen hechten wij eraan u te zeggen dat wij als familiebedrijf Sinterklaas als oer-Hollandse traditie ook heel belangrijk vinden. En we zijn het ermee eens dat activiteiten die ertoe bijdragen dat de traditie rondom dit feest verloren gaat, voorkomen moeten worden.

De verkoop van de kruidnoten zijn zo echter absoluut niet zo bedoeld: kruidnoten - een heel ander product en veel minder direct gelinkt aan de Sinterklaasfestiviteiten - zij zijn toch iets anders dan het échte zaaigoed van de Pieten, de pepernoten. Onze kruidnoten zijn een zeer gewild product, waar ook buiten de Sinterklaastijd veel vraag naar is. Omdat wij graag aan de vraag van klanten voldoen, hebben wij dus ook de kruidnoten op de schappen liggen in onze vestiging Jumbo Groningen.

Tegelijkertijd hebben wij ook begrip voor uw standpunt. Gezien de grote waarde die we aan dit soort tradities hechten, willen we ons toch gevoelig tonen voor uw argumenten. We hebben daarom besloten de kruidnoten van de schappen te halen.

Althans.totdat Sinterklaas een dringend beroep doet op Jumbo om hem in de Sinterklaasperiode weer van deze lekkernij te voorzien. Daar zullen we dan graag aan voldoen en daar heeft u dan vast en zeker begrip voor. Wij hopen dat u tevreden bent met ons besluit.

Met vriendelijke groet,

Jumbo Supermarkten"

@nonopepernoot wil dan ook iedereen hartelijk bedanken voor deelname aan de actie! Dankzij jullie blijven pepernoten een echte Sinterklaastraditie.

5 opmerkingen:

  1. Goede actie! Komt er ook een actie tegen Kruidvat en Trekpleister die in nieuwsberichten genoemd worden als winkels waar de pepernoten ook al in de schappen liggen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kruidvat is inderdaad minstens even schuldig. Vul dus vooral allemaal het contactformulier op de Kruidvat website in!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi, op www.dievanmij.nl heb ik een artikel over je blog geplaatst, http://www.dievanmij.nl/naar-school/4813.html

    Zou je hiernaar terug willen linken?
    Dankjewel!
    Annabel

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Achja dan moeten schuimpjes en speculaas zeker ook uit de schappen?
    Wat een onzin.

    Ik ga zo lekker kruidnoten halen dan kan ik daar morgen mee strooien op m'n werk.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo,

    Ik heb het artikel gelezen over DE PEPERNOTEN!! Schandalig hoe de mensen reageren..

    Heeft kruidvat of trekpleister iemand verplicht het te kopen? NEE!! Dus waarom al dat gezeur.. Wil je het niet kopen laat het dan staan, Er wordt in alle supermarkten OLIEBOLLENMIX verkocht! Mag dat dan ook niet? Want volgens traditie van jullie, word dat alleen met nieuwjaar gegeten, en zo kan ik meer dingen noemen. Wat voor jou traditie is, hoeft voor een ander geen traditie te zijn!

    En als de kinderen zo in de war gaan raken omdat jullie NEPPE sinterklaas er niet is dan is dat jullie eigen schuld, jullie moeten die onschuldige kinderen geen leugens vertellen. Alle ouders zeggen dat ze eerlijk zijn tegen kinderen, niemand accepteerd leugens, maar waarom dit wel dan?!

    Dus even voor de duidelijkheid.. ga je bezig houden met andere nuttige dingen, en maak niet zomaar ergens een probleem van.

    Wil je die pepernoten dan koop je het, wil je het niet dan laat je het staan zoals je niet alles koopt wat in de winkel staat..

    Groetjes N.

    BeantwoordenVerwijderen